Ήλιος | Μπορούμε να τον απολαύσουμε χωρίς φόβο; Μάθε όλα τα μυστικά!


 Η αίσθηση του καλοκαιρινού ήλιου είναι αναμφισβήτητα μοναδική και όλοι αφήνονται σε αυτή. Όσο όμως τον απολαμβάνουμε θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φροντίζουμε την υγεία του δέρματος μας. Οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να γίνουν πολύ βλαβερές για την επιδερμίδα μας και να αφήσουν ανεπανόρθωτα σημάδια. Συνεπώς, κατά την έκθεση μας στον ήλιο, θα πρέπει όλοι να παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Συμβουλές για ασφαλή έκθεση στον ήλιο

Προκειμένου να απολαύσετε τα οφέλη του ήλιου με ασφάλεια και χωρίς φόβο, φροντίστε τα εξής:

  • Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο το μεσημέρι

Οι μεσημεριανές ώρες, 12:00 – 16:00, είναι οι πιο επικίνδυνες. Σε περίπτωση που εκτεθείτε αυτές τις ώρες της ημέρας, φροντίστε για την αποτελεσματική αντηλιακή σας προστασία και καλυφθείτε φορώντας καπέλο, ρούχα και γυαλιά.

  • Εξασφαλίστε αποτελεσματική αντηλιακή προστασία

Η εφαρμογή του αντηλιακού δεν θα πρέπει ποτέ να παραμελείται. Φροντίστε να εφαρμόζετε επαρκή ποσότητα αντηλιακού, τόσο όταν βρίσκεστε στην παραλία, όσο και κατά την μετακίνηση σας στην πόλη. Για την αποτελεσματική προστασία σας από τον ήλιο, θα πρέπει να εφαρμόζεται την αντηλιακή κρέμα τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την έκθεση σας. Σε περίπτωση που κάνετε μπάνιο στη θάλασσα ή ιδρώσετε θα πρέπει να ανανεώσετε πιο άμεσα το αντηλιακό.

  • Επιλέξτε την κατάλληλη αντηλιακή κρέμα

Φροντίστε η αντηλιακή σας κρέμα να έχει φυσικές φωτοπροστατευτικές ιδιότητες που ξεπερνά την απλή προστασία από τα εγκαύματα και λειτουργεί σε τέσσερα επίπεδα:

  1. Αντιοξειδωτική δράση
  2. Ανοσοπροστατευτική δράση
  3. Προστασία του κυτταρικού DNA
  4. Προστασία του συστήματος στήριξης του δέρματος
  • Φροντίστε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας

Η πολύωρη παραμονή στη θάλασσα μπορεί να αφυδατώσει τον οργανισμό αλλά και να προκαλέσει θερμοπληξία. Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε συχνά νερό ή χυμό προκειμένου να παραμένετε ενυδατωμένοι.

Χαιρόμαστε το καλοκαίρι, χαιρόμαστε τον ήλιο και τη θάλασσα, ανεβάζοντας τα επίπεδα της ευεξίας μας, αλλά και της ψυχολογίας μας.