Αποτριχώσεις | Laser

LASER

Αποτρίχωση με Laser

LASER BANNER

Tο Διοδικό laser επικράτησε στον τομέα της αποτρίχωσης, καθώς αυτή η μονοχρωματική, ενισχυμένη ακτίνα φωτός στα 810nm μεταφέρει υψηλή φωτεινή ενέργεια και θερμότητα σε καθορισμένους ιστούς (τρίχα), αφήνοντας ανέπαφο το υγιές δέρμα. Στις ημέρες μας η τεχνολογία, το Διοδικό laser, λόγω του μήκους κύματος που εκπέμπει (810nm) είναι η καταλληλότερη για την αποτρίχωση.

Πλεονεκτήματα της μεθόδου συγκριτικά με το IPL (φωτόλυση) και Αλεξανδρίτη

Η φωτόλυση(IPL) δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση μόνιμης αποτρίχωσης, έχει σαν αποτέλεσμα μια προσωρινή μείωση των τριχών και ασφαλώς δεν περιλαμβάνεται στα συστήματα laser που χαρακτηρίζονται από αποτελεσματικότητα και ευστοχία. Επομένως η φωτόλυση δεν προσφέρει αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου όπως ένα σύστημα laser, μειώνει απλώς τον αριθμό των τριχικών θυλάκων, ενώ πάντα υπάρχει η πιθανότητα επανεμφάνισης της τριχοφυΐας μετά από κάποιο διάστημα. Σε σύγκριση τώρα, με τον Αλεξανδρίτη, το μεγαλύτερο μήκος κύματος στα 810nm του Διοδικού laser το κάνει να δρα βαθύτερα, ‘αποφεύγοντας’  τη μελανίνη στην επιδερμίδα.

Για το λόγο αυτό είναι ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο σε σχέση με τον Αλεξανδρίτη, ειδικά σε μελαχρινές επιδερμίδες και σε περιόδους ηλιοφάνειας. Αυτό μας επιτρέπει να συνεχίζουμε την αποτρίχωση και το καλοκαίρι και να μπορούμε να αναλάβουμε και πιο σκούρες επιδερμίδες. Ειδικά στην περιοχή του μπικίνι και στις μασχάλες, όπου οι τρίχες είναι συνήθως πιο σκούρες και οι θύλακες σε πιο μεγάλο βάθος τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Επιπλέον όλες οι κλινικές μελέτες δείχνουν ότι το Διοδικό laser είναι πιο αποτελεσματικό και εντελώς ανώδυνο σε σχέση με τον Αλεξανδρίτη.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Διοδικού laser είναι η μεγάλη του ταχύτητα που μας επιτρέπει να κάνουμε αποτρίχωση σε μια πλάτη σε 30 μόλις λεπτά.

Το Διοδικό laser έχει αποδειχθεί ότι εξασφαλίζει:

• Μικρότερο αριθμό εφαρμογών, άρα ταχύτερα αποτελέσματα.

• Λιγότερη αίσθηση ενόχλησης σε σύγκριση με άλλες μεθόδους αποτρίχωσης.

• Επιπλέον προστασία της επιδερμίδας χρησιμοποιώντας παγωμένο κρύσταλλο (ice peltier) στην επαφή με το δέρμα.

• Ταχύτητα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Μάλιστα, σε μεγάλες περιοχές του σώματος (όπως τα πόδια ή ή πλάτη) αρκεί μόλις μισή ώρα για να αποτριχωθεί η περιοχή με το διοδικό laser. Ο αριθμός των εφαρμογών και το μεταξύ τους διάστημα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η περιοχή που εφαρμόζεται το laser, το πάχος και το χρώμα της τρίχας (πολύ λεπτές ανοιχτόχρωμες τρίχες έχουν μεγαλύτερη αντοχή από τις σκούρες και χοντρές τρίχες), το στάδιο ανάπτυξης της τρίχας (οριστική καταστροφή επιτυγχάνεται μόνο σε όσες τρίχες βρίσκονται στο πρώτο –αναγενές– στάδιο ανάπτυξής τους) και το χρώμα του δέρματος.

-Ποιος τύπος δέρματος είναι ο καταλληλότερος για αποτρίχωση με Diode Laser;

Ο τρόπος που είναι σχεδιασμένη αυτή η τεχνολογία επιτρέπει να ανταποκρίνεται καλά σε όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και σε μαυρισμένο από τον ήλιο ή το σκουρόχρωμο μεσογειακό δέρμα, σε λεπτές και χονδρές τρίχες, καθώς και σε όλες τις περιοχές του σώματος. Σε περιοχές με χοντρές και σκούρες τρίχες από τη δεύτερη κιόλας εφαρμογή η μείωση της τριχοφυΐας μπορεί να φτάσει και άνω του 50%

PURELASE – DIODE LASER

Στο ινστιτούτο αισθητικής L’esthetique διαθέτουμε ένα από τα κορυφαία μηχανήματα Διοδικού Laser στο χώρο της Αισθητικής Ιατρικής που προσφέρεται για μόνιμη και ανώδυνη αποτρίχωση , το Purelase-Diode Laser.

Σύμφωνα με μακροχρόνιες κλινικές μελέτες, το σύστημα του PureLase έχει την ικανότητα να μειώνει την επανεμφάνιση της τρίχας και να εφαρμόζεται σε όλους τους τύπους δέρματος και τρίχας, ικανοποιώντας εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες σε όλο το κόσμο. Η χειρολαβή Chilltip παρέχει πάγωμα και πίεση στη περιοχή της αποτρίχωσης επιτυγχάνοντας τη καλύτερη διείσδυση του laser στη ρίζα του θύλακα. Η αποτελεσματικότητα, οι διευρημένες εφαρμογές και τα άριστα κλινικά αποτελέσματα του Purelase προσφέρουν μια αποτελεσματική και ανώδυνη μόνιμη αποτρίχωση.

Δεν έχετε παρά να κλείσετε το ραντεβού σας ώστε να απαλλαγείτε και εσείς από τη ανεπιθύμητη τριχοφυΐα!

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις ισχύουσες τιμές ανά περιοχή στον τιμοκατάλογό μας.

Αποτριχώσεις

Αποτρίχωση με κερί

APOTRIXWSI ΚΕΡΙ

Η αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας από το σώμα, το πρόσωπο και το μπικίνι είναι ένα θέμα που απασχολεί όλες τις γυναίκες και ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλές διαφορετικές μεθόδους, όπως το ξυράφι, το κερί, τη χαλάουα, τις αποτριχωτικές κρέμες και τις μηχανές.

Όλες αυτές οι τεχνικές οδηγούν στην προσωρινή αφαίρεση της τρίχας. Αυτό που τις διαφοροποιεί όμως δεν είναι μόνο η διαδικασία, αλλά και η διάρκεια που προσφέρουν.

Η αποτρίχωση με κερί αποτελεί μια μέθοδο που χτυπάει το πρόβλημα στη ρίζα του. Κρατάει για περίπου 4 εβδομάδες και το δέρμα είναι απαλό και λείο. Μάλιστα, μετά από συνεχόμενη εφαρμογή του κεριού οι τρίχες εξασθενούν, αραιώνουν και βγαίνουν πιο αργά. 

Αν λοιπόν ψάχνετε για μια μέθοδο αποτρίχωσης με μεγάλη διάρκεια που θα είναι οικονομική και δεν θα προκαλεί κοψίματα, το κερί είναι μια πολύ καλή λύση. 

Ενζυμική – Βιολογική Αποτρίχωση

ΕΝΖΥΜΙΚΗ - ΓΑΛΒΑΝΙΚΟ

Η απαλλαγή μας από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι μια απαραίτητη αλλά δίχως άλλο, ενοχλητική και χρονοβόρα διαδικασία. Οι περισσότερες από εμάς θα θέλαμε να βρούμε μια απλή αλλά αποτελεσματική μέθοδο που θα μας βοηθήσει να… αραιώσουμε τη συχνότητα των επισκέψεών μας για αποτρίχωση.

Η βιολογική, ενζυμική αποτρίχωση που εφαρμόζουμε στο Lesthetique είναι η πλέον ενδεδειγμένη μέθοδος αποδυνάμωσης της τριχοφυΐας, κάνει δηλαδή αυτό ακριβώς που ζητάτε!

Πως δρα

Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου βασίζεται στην εισχώρηση τριών πρωτεολυτικών ενζύμων (παπαΐνη, θρυψίνη και χυμοθρυψίνη) , στα πρόσφατα αποτριχωμένα τριχοθυλάκια. Τα ένζυμα αυτά καταστρέφουν επιλεκτικά -πρωτεολύουν- τις πρωτεΐνες που βρίσκονται στον θύλακα, με αποτέλεσμα να αδρανοποιούνται τα αναγεννητικά (μητρικά) κύτταρα, τα οποία είναι υπεύθυνα για τον σχηματισμό και την ανάπτυξη της τρίχας. Με τον τρόπο αυτό, επιβραδύνεται η επανέκφυση της τρίχας και σταδιακά τα τριχοθυλάκια αποδυναμώνονται και η τριχοφυΐα περιορίζεται σημαντικά. Η βιολογική, ενζυμική αποτρίχωση, μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο και στο σώμα και ενδείκνυται για κάθε τύπο δέρματος.

Η διαδικασια

Σε πρώτη φάση, αφαιρούμε την τρίχα από τη ρίζα με κερί. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε το διάλυμα που περιέχει το σύμπλεγμα ενζύμων, στη μόλις αποτριχωμένη περιοχή και με ειδικό μηχάνημα παραγωγής γαλβανικού ρεύματος, ιονίζουμε το σύμπλεγμα των ενζύμων, ετσι ώστε να διεισδύσουν βαθύτερα τα ένζυμα και να φτάσουν στο κύτταρο στόχο της τριχοσμηγματογόνου μονάδας, για να αναστείλουν-αποδυναμώσουν την επανέκφυση της τριχοφυΐας. Το σκεύασμα αυτό έχει επουλωτική δράση, επομένως συμβάλλει στην αποφυγή μολύνσεων και στην καταπράυνση του δέρματος που έχει υποστεί θεραπεία.

Η διαδοχική εφαρμογή του σκευάσματος προκαλεί σημαντική αποικοδόμηση στα θυλάκια των τριχών.

Το αποτέλεσμα

Επιλέγοντας τη μέθοδο αυτή, θα διαπιστώσετε ότι η ανάγκη σας για συχνές ,επαναλαμβανόμενες συνεδρίες αποτρίχωσης θα μειωθεί σημαντικά.

Ριζική αποτρίχωση | Ηλεκτρόλυση

Riziki Apotrixosi

Έχεις τριχοφυΐα στο πρόσωπο ή σε περιορισμένα σημεία στο σώμα; Έχεις κάνει laser ή φωτοαποτρίχωση και όμως επιμένουν κάποιες τρίχες που ναι μεν είναι ανοιχτόχρωμες παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και τις βλέπεις; Ίσως είναι η στιγμή να κοιτάξεις μια ακόμη μέθοδο μόνιμης αποτρίχωσης, την ριζική ή ηλεκτρόλυση.

Άλλη μια καινούρια μέθοδος αποτρίχωσης; Κάθε άλλο, είναι η πιο παλιά μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης. Για πάρα πολλά χρόνια, πριν την έλευση του laser, η ριζική αποτρίχωση – electrolysis  η διεθνής ονομασία της – ήταν η μοναδική λύση για την ανεπιθύμητης αποτρίχωση κυρίως στο πρόσωπο.

Η ριζική έναντι άλλων μεθόδων αποτρίχωσης

Η ριζική είναι μια σταθερή αξία στον κατάλογο των αποτριχώσεων και μάλιστα στη μόνιμη αποτρίχωση.

Τα υπέρ της

• Είναι αποτελεσματική για όλα τα είδη της τρίχας ακόμη και για το χνούδι και τις λευκές τρίχες. 
• Γνωρίζουμε από την αρχή αν η τρίχα έχει καεί και σε ποιο στάδιο βρίσκετε
• Δεν χρειάζεται να σαρώσουμε όλη την περιοχή αλλά μπορούμε να αποτριχώσουμε μεμονωμένα κάποιες τρίχες ενώ να αφήσουμε την γύρω περιοχή ανέγγιχτη. 
• Είναι ιδανική μέθοδος για περιοχές όπου βρίσκονται πολλές ελιές ή βλάβες που δεν πρέπει να αγγίξουμε.

Τα κατά της

• Είναι αρκετά χρονοβόρα σε σχέση με το laser το οποίο σαρώνει μια ολόκληρη περιοχή σε ελάχιστο χρόνο.
• Μπορεί να προκαλέσει μικρό ερεθισμό ο οποίος κρατάει για περίπου μία ώρα.

RIZIKI

Η ηλεκτρόλυση είναι ίσως η πιο παλιά μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης, μετράει αισίως πάνω από 125 χρόνια.
Εφευρέθηκε το 1875 από τον οφθαλμίατρο  Dr. Charles Michel, στην προσπάθεια του να θεραπεύσει μια ασθενή του που είχε πρόβλημα θυλακίτιδας στις βλεφαρίδες.

Ο τρόπος που γίνετε η ηλεκτρόλυση είναι απλός αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και εμπειρία από τον χειριστή. Με την βοήθεια μιας πολύ λεπτής βελόνας διοχετεύεται μικρή ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στον θύλακα της τρίχας, με αποτέλεσμα τον καυτηριασμό της περιοχής. Με τον τρόπο αυτό καταστρέφονται τα κύτταρα της τρίχας μέσα στον θύλακα με σκοπό την οριστική εξαφάνιση της τρίχας.

 

Η ριζική είναι από τις πιο σίγουρες μεθόδους μόνιμης αποτρίχωσης. Χρησιμοποιείτε από αισθητικούς εδώ και δεκαετίες με καταπληκτικά αποτελέσματα. 
Κατά την διάρκεια της ριζικής αποτρίχωσης, η αισθητικός καυτηριάζει το θύλακα της τρίχας και καταστρέφει την τρίχα που ήδη υπάρχει στο θύλακα. Παράλληλα όμως καταστρέφονται και τα κύτταρα τα οποία είναι υπεύθυνα για την δημιουργία της επόμενης τρίχας.

 

Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πόσες επισκέψεις χρειάζονται, εξαρτάται από το είδος της τρίχας, την περιοχή, ηλικία αλλά και αν υπάρχει ορμονική δυσλειτουργία. Συνήθως όμως ξεκινάμε με μια αραίωση της περιοχής όταν πρόκειται για μια γενικευμένη περιοχή και υπάρχει μεγάλη πυκνότητα και σταδιακά έρχεται η ολική αποτρίχωση. Σε περιπτώσεις που υπάρχει ορμονικό πρόβλημα το οποίο δεν επιδέχεται ορμονική θεραπεία (πρόκειται για το 98% των περιπτώσεων) θα χρειαστεί να γίνουν περισσότερες συνεδρίες ανάλογα με την ένταση του προβλήματος.

Δεδομένου του κύκλου ζωής της τρίχας, καλό είναι να υπάρχει μια συχνότητα κάθε ένα μήνα περίπου. Ο κύκλος ζωής της τρίχας χωρίζετε σε τρία στάδια:
στο αναγενές στο οποίο η τρίχα είναι σε νεαρή ηλικία και ακόμη αναπτύσσεται,
 στο καταγενές στο οποίο η τρίχα βρίσκετε στην ενήλική της ζωή (έχει φτάσει στο τελικό της μήκος και δεν μεγαλώνει άλλο) και
στο τελογεννές στάδιο το οποίο είναι και το στάδιο που στην ουσία η τρίχα είναι νεκρή φαίνεται να μεγαλώνει αλλά στην ουσία είναι ο μηχανισμός που έχει το δέρμα μας ώστε να διώξει τη νεκρή πλέον τρίχα. 
Το στάδιο όπου έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ηλεκτρόλυση αλλά και γενικά σε όλες τις μεθόδους αποτρίχωσης είναι το αναγενές στάδιο, εκεί που η τρίχα αναπτύσσεται, ενώ σίγουρα δεν έχουμε κανένα αποτέλεσμα όταν η τρίχα βρίσκετε στο τελογενές στάδιο όπου η τρίχα είναι ήδη νεκρή και ακριβώς από κάτω στον ίδιο θύλακα αναπτύσσεται η νέα τρίχα.

 

Δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία που θα αρχίσει κάποιο άτομο να κάνει ριζική αποτρίχωση. Η ριζική αποτρίχωση δεν επεμβαίνει στην ανάπτυξη του οργανισμού. Παρ’ όλα αυτά όμως, καλό είναι να μην γίνετε κατά την παιδική ηλικία, που πιθανότατα να είναι και περιττό. Δεν υπάρχει όμως κανένα πρόβλημα να εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια της εφηβείας και ειδικότερα γύρω στην ηλικία των 15 χρόνων που είναι και η πιο συνηθισμένη ηλικία που εμφανίζετε τριχοφυΐα.

Η ριζική αποτρίχωση είναι από τις πιο ασφαλές μεθόδους αποτρίχωσης και δεν φέρνει καμία επίπτωση στην υγεία της εγκύου ή του εμβρύου. Η ποσότητα του ρεύματος που χρησιμοποιείται είναι ελάχιστη και η εφαρμογή του είναι τοπικά σε πολύ μικρό βάθος μέσα στο δέρμα (στην περιοχή του χορίου). Η μοναδική περίπτωση  που μπορεί να απαγορευτεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι όταν το μηχάνημα που χρησιμοποιείται είναι παλαιού τύπο και δημιουργεί κλειστό κύκλωμα με το σώμα της εγκύου. Ποιο συγκεκριμένα,  αν σας ζητηθεί να κρατήσετε μια μεταλλική ράβδο η οποία συνδέετε με το μηχάνημα της ριζικής αποτρίχωσης τότε σίγουρα δημιουργείτε ένα κλειστό κύκλωμα. Τέτοιου είδους μηχανήματα είναι πλέον ελάχιστα και είναι απολύτως ασφαλή σε άτομα που δεν βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

 

Η χρέωση της υπηρεσίας γίνετε με την ώρα, ανάλογα δηλαδή με το πόσα λεπτά κάνουμε ριζική αποτρίχωση. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να κρίνουμε αν κάποιο ινστιτούτο έχει χαμηλή ή υψηλή τιμή στην ριζική αποτρίχωση γιατί αυτό εξαρτάται από την εξοικείωση ή την εμπειρία που έχει ο/η αισθητικός στην μέθοδο. Μπορεί για παράδειγμα ο τιμοκατάλογος ενός ινστιτούτου να αναφέρει ότι η ριζική είναι σε πολύ χαμηλή τιμή σε σχέση με κάποιο άλλο, στην ουσία όμως να πληρώσετε πολύ περισσότερα χρήματα λόγω του ότι ο/η αισθητικός είναι αρκετά αργός.

Η ριζική αποτρίχωση δεν έχει κανένα περιορισμό με τις εποχές ή τον ήλιο και μπορεί να γίνει οποιαδήποτε μήνα, ανεξαρτήτου ηλιοφάνειας.

Καλό είναι την ημέρα που θα κάνετε ριζική να μην βρέξετε την περιοχή με νερό και γενικότερα να την περιποιηθείτε σαν να υπάρχει κάποια πληγή στην περιοχή. Στο σημείο που έχει γίνει η ριζική αποτρίχωση το δέρμα είναι πληγωμένο και γι’ αυτό είναι αρκετά ευαίσθητο στο να δημιουργηθεί κάποια μόλυνση. Για το λόγο αυτό καλό είναι να αποφευχθούν δραστηριότητες όπως κολύμβηση, η γυμναστική σε γυμναστήριο και ιδιαίτερα μέρη που μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα καθαρά ή απολυμασμένα.

Υπηρεσίες φρυδιών

φρυδια

Σχηματισμός φρυδιών

Λένε ότι τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου.

Το σωστό σχήμα στα φρύδια, μπορεί να βελτιώσει την εμφάνισή σου, κολακεύοντας το σχήμα του προσώπου, εξισορροπώντας τα χαρακτηριστικά και δίνοντας ένταση στο βλέμμα.

Σχηματισμός φρυδιών με κερί

Με την χρήση του κεριού επιτυγχάνουμε την αποτρίχωση των πολύ λεπτών τριχών καθώς επίσης και του χνουδιού, τα οποία είναι αδύνατο να αφαιρεθούν με το τσιμπιδάκι. Έτσι το σχήμα φαίνεται ακόμα πιο καθαρό, πιο έντονο και έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Η μέθοδος αυτή είναι απόλυτα ασφαλής και δε δημιουργεί κανέναν ερεθισμό.

Σχηματισμός και ημιμόνιμη βαφή φρυδιών

Η ημιμόνιμη βαφή φρυδιών, είναι μία διαδικασία παρόμοια με εκείνη της βαφής μαλλιών και διατηρείται για 6 έως 8 εβδομάδες. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτονται 100% οι λευκές τρίχες, ενώ για το χρονικό αυτό διάστημα δε θα χρειάζεται να μακιγιάρετε τα φρύδια σας καθώς με την τεχνική αυτή εκτός από τις λευκές τρίχες, καλύπτονται και τυχών κενά που πιθανών να  υπάρχουν. Επίσης το σχήμα των φρυδιών σας δείχνει πιο έντονο, ακριβώς όπως θα σας τα τόνιζε ένας επαγγελματίας μακιγιέρ.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι υποαλλεργικά, φτιαγμένα ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ερεθισμού.