Ακμή

Λίγα λόγια για την ακμή

Τι είναι η Ακμή;

Πρόκειται για  νόσο του δέρματος που εμφανίζεται κατά κύριο λόγο στην εφηβική ηλικία και έχει σαν αποτέλεσμα την αυξημένη λιπαρότητα του δέρματος, καθώς και μια ποικιλία βλαβών στο πρόσωπο και το σώμα.

Πού οφείλεται;
Προκαλείται από την υπερδραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων, σε συνδυασμό με την απόφραξη του εκφορητικού τους πόρου, καθώς και από τον αποικισμό του δέρματος με το μικρόβιο Propionibacterium Acnes.

Η ακμή στους εφήβους έχει άμεση σχέση με την ορμονική κατάσταση, την αυξημένη έκκριση τεστοστερόνης, η οποία πυροδοτεί άλλες βιολογικές αντιδράσεις στο δέρμα και ευνοεί την ανάπτυξη της ακμής. Η κληρονομικότητα, το στρες, η σμηγματόρροια, η διατροφή, ψυχολογικοί παράγοντες, κάποια φάρμακα, συνθήκες εργασίας, κ.α. είναι μερικές από τις συνήθεις αιτίες. Αν και ο ήλιος βοηθάει στην καλυτέρευση της ακμής, πρέπει να αντιμετωπίζεται με επιμέλεια.

Η βαρύτητα της ακμής εξαρτάται από τον αριθμό και το είδος των βλαβών που εμφανίζονται, ανά περιοχή. Στάδιο ένα αξιολογείται ως ήπια ακμή και στάδιο τέσσερα ως σοβαρή μορφή ακμής.

Μη φαρμακευτική θεραπεία ακμής

Η απομάκρυνση του λιπαρού σμήγματος που παράγουν οι πόροι του δέρματος αποτελεί την αναγκαία και απαραίτητη διαδικασία, προκειμένου να αποφραχθούν οι πόροι του δέρματος. Η διαδικασία αυτή μπορεί να απαιτεί συχνές συνεδρίες ανά 2 μήνες. Αν όμως γίνει έγκαιρα- πριν αναπτυχθούν τα βακτηρίδια- αποτελεί την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φαγεσωρικής ακμής.

Πρόκειται για οξέα ή αλκοόλες που βρίσκονται στα φρούτα ή σε διάφορα τρόφιμα, και ανάλογα με την σύνθεση τους (ανάλογη είναι και η δραστικότητα τους) ταξινομούνται σε α- υδροξυοξέα (AHA’s): το γλυκολικό οξύ, που προέρχεται από το σακχαροκάλαμο, το μανδελικό οξύ από το πικραμύγδαλο, το ταρταρικό οξύ από τα σταφύλια, το κιτρικό οξύ από τα εσπεριδοειδή, το μηλικό οξύ από τα μήλα, κ. α., σε β-υδροξυ-οξέα (ΒΗΑ-s), όπως το σαλικυλικό οξύ και το λιποϋδρόξυ οξύ, και σε πολυ-υδροξυ-οξέα.

Τα οξέα ρυθμίζουν την έκκριση του σμήγματος, ενεργοποιούν την κολλαγονογένεση και αυξάνουν τον μεταβολισμό, την αποτοξίνωση και την οξυγόνωση του δέρματος. Στην επιδερμίδα μειώνουν την κερατινοποίηση της κερατίνης στιβάδας, ενώ αυξάνει το πάχος των κατώτερων στιβάδων. Συνολικά ενυδατώνουν, δίνουν ελαστικότητα και φωτεινότητα στο δέρμα. Εμποδίζουν την δράση του βακτηριδίου της ακμής και αποδιοργανώνουν τη δράση του μέσα στους πόρους του δέρματος.

Πρόκειται για κερατολυτική θεραπεία. Η επιλογή του βάθους διείσδυσης των οξέων επιλέγεται με βάση τον βαθμό παρουσίας της ακμής στο δέρμα, την ευαισθησία του δέρματος και την ρουτίνα του ατόμου κατά τη διάρκεια αποθεραπείας.  Έχουν αποτέλεσμα τόσο στην αντιμετώπιση της ακμής, όσο και στην επούλωση, την ενυδάτωση, την βελτίωση των ουλών.

Πρόκειται για ισχυρή κερατολυτική θεραπεία. Τα φυτικά peelings ρυθμίζουν την λιπαρότητα και διεγείρουν την φυσική διαδικασία επανόρθωσης του δέρματος. Χρησιμοποιούνται για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της ακμής, όπως και για όλα τα αρνητικά φαινόμενα που την ακολουθούν (σημάδια, ουλές, υπερχρωματώσεις, υπερκερατώσεις, κύστες), αλλά και για ανανέωση της επιδερμίδας όπως και για αντιμετώπιση υπερχρωματώσεων.

Ρύθμιση λιπαρότητας με BHA’s της Rejuvi

AKMH 3

Η λύση της Rejuvi για την ακμή είναι ολιστική. Με τη συνεργιστική δράση των ενεργών συστατικών που περιλαμβάνονται στη θεραπεία επιτυγχάνεται η πλήρης φροντίδα του ακνεϊκού δέρματος καθαρίζοντας το σε βάθος και ρυθμίζοντας την έκκριση του σμήγματος. Έτσι, τα μαύρα στίγματα και η αντιαισθητική γυαλάδα μειώνονται αισθητά, οι πόροι καθαρίζουν και η επιδερμίδα οξυγονώνεται σε μεγαλύτερο βαθμό. Τα αναπλαστικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην θεραπεία της ακμής αναδομούν την επιδερμίδα και την προστατεύουν από την εμφάνιση σημαδιών και ουλών. Το δέρμα μένει ενυδατωμένο, τα σπυράκια και η διάχυτη κοκκινίλα εξασθενούν και η επιδερμίδα αποκτά ματ όψη.

Φυτικά Peelings

fytiko 3

Green Peel Classic

Αναγέννηση και ανανέωση με απολέπιση

Αυτό είναι το “κλασικό” ανάμεσα στις θεραπείες απολέπισης GREEN PEEL®. Μετά από εμπεριστατωμένη αξιολόγηση, το μείγμα βοτάνων ενυδατώνει έντονα στο δέρμα. Η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται, βελτιώνεται η παροχή οξυγόνου, τροφής και αναζωογονείται η ανανέωση του δέρματος. Αυτό το φαινόμενο σταματάει μετά από δύο έως πέντε ημέρες, ανάλογα με την υφή του δέρματος με περισσότερο ή λιγότερο ισχυρή διαδικασία απολέπισης του δέρματος. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το δέρμα πρέπει να αντιμετωπιστεί στο σπίτι με τα ειδικά dr med προϊόντα φροντίδας δέρματος Schrammek. Για να ολοκληρώσει το GREEN PEEL® Herbal Peeling Treatment Classic, ο αισθητικός εκτελεί θεραπεία αποθεραπείας μετά από πέντε ημέρες και θρέφει το δέρμα που είναι ιδιαίτερα δεκτικό με πολύτιμα συστατικά.

Η επιτυχία της αρχικής GREEN PEEL® Herbal Peeling Treatment Classic για δεκαετίες μιλάει από μόνη της. Είναι η λύση για διάφορα δερματικά προβλήματα στο πρόσωπο και στο σώμα.

Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Μεγάλους πόρους, σμηγματορροϊκό δέρμα
  • Ακάθαρτο δέρμα, κύστεις σμήγματος
  • Ουλές
  • Το δέρμα που είναι επιρρεπές στον πρόωρο σχηματισμό ρυτίδων με χαραγμένο περίγραμμα προσώπου
  • Κατεστραμμένο δέρμα από τον ήλιο
  • Αντιγηραντική προφύλαξη
  • Περιπτώσεις υπερχρωματισμού
  • Ραβδώσεις
  • Χαλάρωση του δέρματος στο σώμα (κοιλιακό τοίχωμα, άνω χέρια, μηρούς)

* Στην τιμή περιλαμβάνετε η θεραπεία του Green Peel Classic, η αποθεραπεία που πραγματοποιείτε μετά από πέντε ημέρες, καθώς επίσης και τα προϊόντα, σε κανονικό μέγεθος, που είναι απαραίτητα και πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την προετοιμασία αλλά και την αποθεραπεία της θεραπείας!

Green Peel Energy

Το λάκτισμα ζωτικότητας και αναγέννησης

Αυτή η θεραπεία με φυσικά βότανα παρέχει αισθητή ενέργεια. Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και το μεταβολισμό και έτσι οδηγεί σε φυσική βελτίωση της υφής του δέρματος χωρίς κάποιο φαινόμενο απολέπισης. Το GREEN PEEL® Energy παρέχει στο δέρμα σας τη φυσική ενέργεια που χρειάζεται για την ανανέωση των κυττάρων. Βοηθάει στη μείωση των δερματικών εμφανίσεων που σχετίζονται με την ηλικία, καθώς και στις ακαθαρσίες, τις ουλές και τις διαταραχές της  χρωστικής ουσίας. Η επεξεργασία βελτιώνει εμφανώς την εμφάνιση του δέρματος και εναρμονίζει την επιφάνειά του. Λειτουργεί ιδανικά ως επαναλαμβανόμενη, εντατική περιποίηση  αρκετές φορές το χρόνο.

Milk Peel (Χημικό peeling) της Rejuvi

11

Θεραπεία της Rejuvi που στοχεύει στην ανανέωση του δέρματος καθώς μέσω της απολέπισης φέρνει στην επιφάνεια τα υγιή κύτταρα. Η μέθοδος αυτή επιτυγχάνει άμεσα αποτελέσματα στην λείανση των ρυτίδων, την ανάπλαση ουλών και σημαδιών και την μείωση δυσχρωμιών.

Στην θεραπεία δε συμμετέχει κάποιο είδος μηχανήματος, καθώς το δέρμα διεγείρεται για μια πιο βαθιά, “ομοιόμορφη” φυσική απολέπιση, λειτουργία που εξασφαλίζει την ομαλή ανάπλαση της επιδερμίδας χωρίς πιθανότητα ανάπτυξης σημαδιών. Μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης, η επιδερμίδα γίνεται πιο ανθεκτική και το δέρμα αποκτά σφριγηλότητα και ομοιογένεια.

Το Milk peeling πραγματοποιείται τους χειμερινούς μήνες και μπορεί να εφαρμοστεί και στα ευαίσθητα δέρματα.

Θεραπεία ρύθμισης λιπαρότητας της Biologique Richerche

B-R

Η Biologique Recherche αντιμετωπίζει τη λιπαρότητα και τα σημάδια τις ακμής με ρυθμιστικούς παράγοντες που δρουν για την πλήρη αντιμετώπισή τους. Το σύνολο των προϊόντων και των ενεργών συστατικών που περιλαμβάνονται στη θεραπεία ρυθμίζουν την έκκριση του σμήγματος, μειώνουν την ερυθρότητα και συσφίγγουν τους πόρους.
Η επιδερμίδα, αποκτά ομοιογένεια, ενυδάτωση  και φωτεινή χροιά.

Πρίν | Μετά