Αντιγήρανση

Μηχανήματα αντιγήρανσης

Ηλεκτροθεραπεία

HLEKTROTHERAPIA PROS.

Ο ρόλος του στην αισθητική

Το φαραδικό ρεύμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες θεραπείες προσώπου, αλλά και σε διάφορα μέρη του σώματος. Με τη χρήση του φαραδικού ρεύματος επιτυγχάνεται τόνωση των μυών, βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, αύξηση της ενεργητικότητας των αδένων, αύξηση του μεταβολισμού των κυττάρων.

Αντενδείξεις

Η χρήση του φαραδικού ρεύματος αντενδείκνυται σε περιπτώσεις που προκαλεί πόνο, έντονη ενόχληση, αν υπάρχουν πολλά χρυσά δόντια, αν το άτομο έχει ιστορικό υψηλής πίεσης ή εμφανή ασυνέχεια του δέρματος.

Διενέργεια

Η μέθοδος διενεργείται μέσω ηλεκτρικής συσκευής, που διαθέτει δύο ηλεκτρόδια. Τα ηλεκτρόδια αυτά κατάλληλα επενδυμένα και εμποτισμένα, ώστε να δημιουργείται σωστή επαφή και να μην απαιτείται μεγάλης έντασης ρεύμα, καταλήγουν στο σώμα του ατόμου σε διαφορετικό σημείο το καθένα. Ο επιτρεπόμενος χρόνος εφαρμογής δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15-20 λεπτά.

Ο μηχανισμός δράσης αυτού του είδους ρευμάτων στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας είναι η σταδιακή αποδόμηση του λιπώδους ιστού, μέσω τοπικής παθητικής άσκησης των μυών της περιοχής.

Οι υπάρχουσες έρευνες αποδεικνύουν τις θεραπευτικές δυνατότητες του φαραδικού ρεύματος. Πιο συγκεκριμένα, ο Bailey το 1976, απέδειξε ότι η χρήση ενός μηχανήματος ηλεκτροθεραπείας που χρησιμοποιούσε φαραδικό ρεύμα, μπορούσε να προκαλέσει στατιστικά σημαντική μείωση του σωματικού βάρους μετά από μόλις 8 εβδομάδες θεραπείας.

Η μείωση του σωματικού βάρους έφτανε τα 8,5 κιλά κατά μέσο όρο. Επιπλέον κλινικές μελέτες σε ανθρώπους, απέδειξαν αργότερα ότι η εφαρμογή ενός προγράμματος ηλεκτροθεραπείας με εναλλασσόμενο ρεύμα, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη σωματική κατάσταση και αντοχή σε άτομα που πάσχουν από περιφερικές αγγειοπάθειες, που έχουν ακινητοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω κάποιου σοβαρού ατυχήματος, ή που είναι παραπληγικοί.

Η αρχική μυϊκή ενδυνάμωση που μπορεί να επιτευχθεί αρχικά με τη χρήση μεθόδων ηλεκτροθεραπείας, επιτρέπει τη σταδιακή αύξηση της σωματικής δραστηριότητας των ασθενών και άρα την έμμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων παχυσαρκίας.

RF (Ραδιοσυχνότητες)

RF

Η θεραπεία με την μέθοδο της ραδιοσυχνότητας είναι από τις καινούργιες μεθόδους αντιμετώπισης της γήρανσης και της σύσφιξης.

Όσα ακούγονται για την θεραπεία είναι πραγματικότητα γιατί η ραδιοσυχνότητα διεγείρει φυσικά το δέρμα να παράγει από μόνο του κολλαγόνο και ελαστίνη ανακτώντας έτσι την χαμένη του σφριγηλότητα και λάμψη.

Η ραδιοσυχνότητα έχει την ικανότητα να περάσει στα κάτω στρώματα της επιδερμίδας και να ξυπνήσει τους ινοβλάστες, ώστε να αρχίσουν να λειτουργούν με την συχνότητα ενός νεανικού δέρματος. Είναι θεραπεία που μπορείτε να την πραγματοποιήσετε και τους καλοκαιρινούς μήνες, γιατί δεν προκαλεί φωτοευαισθησία και δεν επηρεάζεται από τον τύπο δέρματος. Εφαρμόζεται στο πρόσωπο και στο σώμα με την ίδια αποτελεσματικότητα. Όλα τα σημεία του σώματος που έχουν χάσει την πυκνότητά τους με την ραδιοσυχνότητα επανέρχονται άμεσα με λίγες επισκέψεις στην αισθητικό σας.

Σαν αίσθηση το μόνο που καταλαβαίνετε είναι μια θερμότητα η οποία δεν είναι επικίνδυνη, δεν δημιουργεί κοκκίνισμα ή κάτι άλλο που να σας υποχρεώνει να παραμείνετε σπίτι.

Θεωρείται lifting χωρίς νυστέρι και τα αποτελέσματα του είναι άμεσα από την πρώτη θεραπεία. Έχει αντενδείξεις την εγκυμοσύνη, καρδιοπαθείς, περιστατικά από εγκεφαλικό, και ανθρώπους που έχουν κάνει χημειοθεραπείες.

Είναι από τις  θεραπείες που όσα ακούγονται είναι πραγματικότητα.

Hi-Fu

Οι εστιασμένοι υπέρηχοι καταπολεμούν τη χαλάρωση σε πρόσωπο και σώμα αναίμακτα χωρίς ράμματα και χρόνο αποθεραπείας.

Τι είναι το Face lifting με Hi-Fu;

Η θεραπεία αυτή είναι ένα αναίμακτο λίφτινγκ, με το οποίο διορθώνεται η χαλάρωση χωρίς χειρουργείο και χωρίς να αφαιρεθεί δέρμα. Η σύσφιξη και ανόρθωση επιτυγχάνονται χάρη στην τεχνολογία εστιασμένων υπερήχων υψηλής έντασης (HIFU ή High Intensity Focused Ultrasound). Τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματά του, αφορούν την αποκατάσταση του σχήματος του οβάλ του προσώπου, καταπολεμώντας τη χαλάρωση, προάγοντας την κολλαγονογένεση και λειαίνοντας τις λεπτές ρυτίδες. Επιτυγχάνεται επίσης σύσφιξη της επιδερμίδας του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ. Η θεραπεία προσφέρει παράλληλα περιοφθαλμική ανόρθωση των ιστών (βλέφαρα, φρύδια), καθώς και αποκατάσταση στον τόνο και την υφή της επιδερμίδας σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος εφαρμόζεται, με αποτέλεσμα να δείχνουμε νεότεροι.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα ή και στα τρία επίπεδα-βάθη του δέρματος. Επιφανειακά στην επιδερμίδα, ενδιάμεσα στο χόριο ή βαθύτερα στο υπόδερμα που είναι και το γνωστό smash που είναι το σημείο που επεμβαίνουμε όταν κάνουμε ένα χειρουργικό lifting. Το επίπεδο ή τα επίπεδα που θα επιλέξουμε να επέμβουμε εξαρτώνται από την ηλικία και το πρόβλημα του εκάστοτε θεραπευόμενου.

Το Hi-Fu  είναι μία θεραπεία αντιγήρανσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως μέθοδος πρόληψης όσο και αποκατάστασης. Κατάλληλοι υποψήφιοι είναι όσοι εμφανίζουν χαλάρωση δέρματος, παρατηρούν πτώση της γραμμής των φρυδιών, σακούλες κάτω από τα μάτια και τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης του δέρματος. Είναι κατάλληλο για όσους δεν επιθυμούν να κάνουν χειρουργικό λίφτινγκ και όσους θέλουν να επιμηκύνουν τα καλά αποτελέσματά του. Σε άτομα άνω των 30 ετών εφαρμόζεται για να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και να καθυστερήσει τη διαδικασία της γήρανσης. Οι ηλικιακές ομάδες που αποζητούν περισσότερο τη συγκεκριμένη θεραπεία είναι τα άτομα που διανύουν τις δεκαετίες των 40 και των 50 χρόνων. Ακόμα, ενδείκνυται και για ηλικίες άνω των 60 ετών.

Η θεραπεία Hi-Fu μπορεί να πραγματοποιηθεί όλο το χρόνο τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπο.

Πριν | Μετά