Αντιγήρανση

Θεραπεία λαιμού

THER. LAIMOY

Ο λαιμός, το πηγούνι και το οβάλ του προσώπου είναι τα σημεία που ο νόμος της βαρύτητας προδίδει την ηλικία μας, ανεξάρτητα από το φύλο του καθενός μας.

Ο λαιμός μάλιστα είναι ίσως το πιο παραμελημένο σημείο της καθημερινής μας ρουτίνας. Είναι όμως και η περιοχή που έχει το πιο λεπτό, ευαίσθητο δέρμα επάνω στο οποίο ο χρόνος μπορεί να αφήνει πιο έντονα τα σημάδια του.

Μετά το 25ο έτος της ηλικίας μας περίπου, ο ρυθμός του κολλαγόνου και της ελαστίνης γίνεται όλο και πιο αργός, με αποτέλεσμα αυτό να χάνει την σφριγηλότητά του.

Ανεβαίνοντας στο 40ο έτος επέρχεται η χαλάρωση των μυών των βαθύτερων ιστών και τα σημάδια γήρανσης είναι πλέον ορατά σε περίγραμμα, πηγούνι και λαιμό.

Εάν σε νεότερες ηλικίες μάλιστα δεν έχει ασχοληθεί κάποιος καθόλου με την πρόληψη αυτής της “πτώσης” ή έχει υποστεί κάποιες επεμβάσεις που επιτυγχάνουν την χαλάρωση ( όπως παλαιότερα η απλή λιποαναρρόφηση πώγωνος ή το χάσιμο βάρους αρκετών κιλών κ.λπ) τότε η χαλάρωση του λαιμού επέρχεται γρηγορότερα και είναι ενίοτε εντονότερη.

Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος υπάρχουν λύσεις πρόληψης, βελτίωσης αλλά και αποκατάστασης. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και της τεχνογνωσίας στις ημέρες μας πια, ο εξειδικευμένος πτυχιούχος αισθητικός, βοηθά αναίμακτα και ανώδυνα, επιστρέφοντας άμεσα ο ενδιαφερόμενος στις καθημερινές του υποχρεώσεις.

 Υπάρχουν θεραπείες που γίνονται με διάφορα μηχανήματα τελευταίας γενιάς ( laser, RF) που όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποδειχθεί σαν όπλα πολύ δυνατά. Laser φωτοανάπλασης  (IPL), Fractional κ.ο.κ καταπολεμούν τις λεπτές ρυτίδες, τον ανομοιόμορφο τόνο και την χαλάρωση.

Ανάλογα με τη βαρύτητα του κάθε προβλήματος χρειάζονται από 1 έως 5 συνεδρίες τουλάχιστον. Ο ενδιαφερόμενος φορά προστατευτικά γυαλιά. Αναλόγως την συσκευή εφαρμόζεται ή όχι αναισθητική κρέμα. Επίσης παρατηρείται ελαφριά κοκκινίλα η οποία όμως υποχωρεί γρήγορα. Άλλου τύπου μηχανήματα σχηματίζουν μικρή κρούστα για κάποιες ημέρες.

Επιτυγχάνεται άμεσα σύσφιξη της επιδερμίδας, λείανση των ρυτίδων και σταδιακά το δέρμα αποκτά σφριγηλή όψη. Η διαδικασία με τα laser φωτοανάπλασης IPL είναι κατάλληλη κυρίως για πρόληψη, δεν τραυματίζουν το δέρμα αλλά διοχετεύουν θερμότητα σε αυτό με στόχο την παραγωγή κολλαγόνου.

Οι καινούργιες ραδιοσυχνότητες σβήνουν ρυτίδες και λεπτές γραμμές από το δέρμα βοηθώντας το να ανακτήσει την ελαστικότητά του. Η ενέργεια RF διεγείρει τη σύνθεση κολλαγόνου και εξασφαλίζει αισθητή βελτίωση της όψης της επιδερμίδας. Διοχετεύεται η ενέργεια σε βαθύτερες στοιβάδες ανώδυνα και δίχως χρόνο αποθεραπείας. Ίσως παρατηρηθεί ελαφρύ ερύθημα στην περιοχή, που υποχωρεί μέσα σε μερικές ώρες. Οι συνεδρίες συνήθως είναι 3-4, μία ανά εβδομάδα.

Πριν | Μετά