Αντιγήρανση

Μηχανήματα αντιγήρανσης

Ηλεκτροθεραπεία

HLEKTROTHERAPIA PROS.

Ο ρόλος του στην αισθητική

Το φαραδικό ρεύμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες θεραπείες προσώπου, αλλά και σε διάφορα μέρη του σώματος. Με τη χρήση του φαραδικού ρεύματος επιτυγχάνεται τόνωση των μυών, βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, αύξηση της ενεργητικότητας των αδένων, αύξηση του μεταβολισμού των κυττάρων.

Αντενδείξεις

Η χρήση του φαραδικού ρεύματος αντενδείκνυται σε περιπτώσεις που προκαλεί πόνο, στεναχώρια, αν υπάρχουν πολλά χρυσά δόντια, αν το άτομο έχει ιστορικό υψηλής πίεσης ή εμφανής ασυνέχεια του δέρματος.

Διενέργεια

Η μέθοδος διενεργείται μέσω ηλεκτρικής συσκευής, που διαθέτει δύο ηλεκτρόδια. Τα ηλεκτρόδια αυτά κατάλληλα επενδυμένα και εμποτισμένα, ώστε να δημιουργείται σωστή επαφή και να μην απαιτείται μεγάλης έντασης ρεύμα, καταλήγουν στο σώμα του ατόμου σε διαφορετικό σημείο το καθένα. Ο επιτρεπόμενος χρόνος εφαρμογής δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15-20 λεπτά.

Ο μηχανισμός δράσης αυτού του είδους ρευμάτων στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας είναι η σταδιακή αποδόμηση του λιπώδους ιστού, μέσω τοπικής παθητικής άσκησης των μυών της περιοχής.

Οι υπάρχουσες έρευνες αποδεικνύουν τις θεραπευτικές δυνατότητες του φαραδικού ρεύματος. Πιο συγκεκριμένα, ο Bailey το 1976, απέδειξε ότι η χρήση ενός μηχανήματος ηλεκτροθεραπείας που χρησιμοποιούσε φαραδικό ρεύμα, μπορούσε να προκαλέσει στατιστικά σημαντική μείωση του σωματικού βάρους μετά από μόλις 8 εβδομάδες θεραπείας.

Η μείωση του σωματικού βάρους έφτανε τα 8,5 κιλά κατά μέσο όρο. Επιπλέον κλινικές μελέτες σε ανθρώπους, απέδειξαν αργότερα ότι η εφαρμογή ενός προγράμματος ηλεκτροθεραπείας με εναλλασσόμενο ρεύμα, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη σωματική κατάσταση και αντοχή σε άτομα που πάσχουν από περιφερικές αγγειοπάθειες, που έχουν ακινητοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω κάποιου σοβαρού ατυχήματος, ή που είναι παραπληγικοί.

Η αρχική μυϊκή ενδυνάμωση που μπορεί να επιτευχθεί αρχικά με τη χρήση μεθόδων ηλεκτροθεραπείας, επιτρέπει τη σταδιακή αύξηση της σωματικής δραστηριότητας των ασθενών και άρα την έμμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων παχυσαρκίας.

Ο Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου, αποτελεί απαραίτητη και βασική περιποίηση για όλους τους τύπους δέρματος, με διαφορετική συχνότητα για την κάθε επιδερμίδα.

Στο κέντρο Αισθητικής L’esthetique, θα σας προτείνουμε τον καταλληλότερο για την επιδερμίδα σας.

Στάδια περιποίησης

  • Απομάκρυνση μακιγιάζ
  • Τόνωση
  • Απολέπιση με ένζυμα
  • Εφαρμογή ειδικού ατμόλουτρου
  • Εξαγωγή σμήγματος (με τα δάκτυλα)
  • Αντισηψία του δέρματος με υψίσυχνα ρεύματα
  • Εφαρμογή καταπραϋντικής-ενυδατικής μάσκας
  • Κρέμα ρύθμισης των λειτουργειών του δέρματος
  • Αναπλαστική κρέμα με χρώμα και αντιηλιακή προστασία

Όπως κάθε σωστός καταναλωτής έτσι και εσείς πρέπει να κάνετε έρευνα αγοράς πριν εμπιστευθείτε το πρόσωπο σας σε κάποιον ειδικό. Και θα τονίσω τον όρο Ειδικό. Αισθητικός είναι αυτός που κατέχει αναγνωρισμένο πτυχίο Αισθητικής και Κοσμετολογίας από το Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας ή Θεσσαλονίκης πλέον ΠΑ.Δ.Α. και όχι αυτός ο οποίος έχει πτυχίο μανικιουρίστα ή κομμωτή ή ακόμη και δερματολόγου.

RF (Ραδιοσυχνότητες)

RF

Το micro pen είναι μια καινοτόμος συσκευή που μοιάζει με στυλό και συνιστά την νέα γενιά στον βελονισμό (needling) του δέρματος για ανάπλαση ή για αναζωογόνηση. Η ειδική αυτή συσκευή – στυλό φέρει μικροσκοπικές βελόνες στην άκρη της, ενώ το βάθος διείσδυσης τους στο δέρμα  ρυθμίζεται και εξατομικεύεται ανάλογα με το πρόβλημα και τις ανάγκες του κάθε περιστατικού.

Κυλώντας κάθετα στην επιδερμίδα δημιουργεί τελείως ανώδυνα και πρακτικά ατραυματικά, μικροσκοπικές οπές, μη ορατές, κάτω από το δέρμα. Η διαδικασία αυτή του ελεγχόμενου μικροτραυματισμού με micro pen, είναι ιατρικά αποδεδειγμένο, ότι προάγει την φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Η μικροσκοπική αυτή διάτρηση ενεργοποιεί την διαδικασία επούλωσης του ίδιου του οργανισμού, ο οποίος παράγει τις πολύτιμες ουσίες που χρειάζεται.

“Γράψτε” τώρα το μέλλον του δέρματός σας με micro pen

Μπορεί το micro pen να εφαρμοστεί και για μεσοθεραπεία;

Επαυξάνοντας αυτήν την θαυματουργή, φυσική επουλωτική διαδικασία που επάγεται με το micro pen, μπορούμε ταυτόχρονα να διαχέουμε μεσοθεραπευτικά υλικά όπως υαλουρονικό κατάλληλου μοριακού βάρους, βιταμινών και αμινοξέων, μέσω των μικροσκοπικών καναλιών που δημιουργούνται με αυτό το ‘μαγικό’ στυλό. Με την ταυτόχρονη διάχυση των ουσιών αυτών, θεμελιωδών για την υγεία και ομορφιά του δέρματος, επιτυγχάνεται βελτίωση των μικροατελειών του (ουλών, λεπτών ρυτίδων), ενυδάτωση και αύξηση της σφριγηλότητας του.

Είναι επώδυνη η μεσοθεραπεία με micro pen;

Είναι τελείως ανώδυνη διαδικασία και για αυτό δεν απαιτεί ούτε τοπική αναισθητική κρέμα. Είναι δε ιδανική για τα άτομα που δεν θέλουν να υποβληθούν σε ενέσιμη μεσοθεραπεία, laser ή άλλες πιο επεμβατικές θεραπείες. 

Μετά την ‘μη επεμβατική μεσοθεραπεία με micro pen προκύπτει ένας ήπιος ερεθισμός του δέρματος που υποχωρεί σε λίγες ώρες. Την επόμενη μέρα επανερχόμαστε άμεσα και χωρίς να χρειαζόμαστε make up στις δραστηριότητες μας.